Încântă-ți papilele gustative cu aroma dulce și delicioasă a unei plăcinte de post cu mere, pregătite cu dragoste și atenție la detalii. Această rețetă simplă și de post îți oferă o alternativă sănătoasă și savuroasă pentru deserturile tradiționale. Bucură-te de gustul minunat al merele proaspete, îmbinate cu un blat fraged și bun, perfect pentru a fi savurată alături de cei dragi în timpul postului sau în orice moment al zilei.
Pentru Rețeta simplă și gustoasă de plăcintă cu mere, de post ai nevoie de: făină, zahăr, ulei, mere.
Iata cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere, de post
Incepem prin a pune intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si un varf de sare. Amestecam aceste ingrediente .
Apoi adaugam apa si uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic.
(Cantitatea de faina sau apa poate varia).
Acoperim bolul cu aluat si lasam la loc cald ( nu trebuie sa dospeasca )
Intre timp, curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem o tigaie antiaderenta la foc porivit si cand aceasta s-a incalzit punem merele date prin razatoare si cele patru linguri cu zahar .( cantitatea de zahar poate varia in functie de cat sunt de dulci merele )
Cand merele s-au calit, dam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Luam aluatul si il impartim in 2 parti egale.
Intindem bine prima bucata si o punem intr-o tava pentru cuptor ( eu am folosit tava clasica din cuptor ) tapetata cu hartie de copt .
Punem compozitia de mere peste foaia de aluat , iar peste compozitia de mere punem cea de a doua foaie de aluat .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 40 minute.
Cand placinta este gata, pudram cu zahar pudra ( optional)
Pofta buna !
La fel de gustoasa iese si reteta de Placinta taraneasca cu mere sau Placinta cu pere.
Salveaza si reteta de Placinta cu mere Sarlatanca, este foarte gustoasa si usor de facut.