Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

de Adi in Porc, 3 Ian 2021 | 13173 vizualizari

 

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc
Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc.
”Retete festive de iarna”

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc:

  • 1/2 capatana de porc
  • 4 adidasi de porc( copite)
  • 1 buc. rasol de porc
  • 5 l de apa
  • 1 lingura de sare
  • 2 capatani de usturoi
  • piper boabe
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc:

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc:

Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici.

Lasam bucatile de carne in apa rece 1-2 ore pentru a se scurge sangele.

Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite cu o palma deasupra. Punem vasul cu carnea la fiert, la foc mare pana incepe sa clocoteasca si se formeaza spuma.

Indepartam bine spuma, reducem intensitatea focului la minim si lasam carnea sa fiarba pana se desface singura de pe oase.

Cand incepe sa se patrunda, adaugam sarea, cateva boabe de piper si legumele curatate si taiate sferturi.

Dupa ce carnea este bine fiarta, scurgem zeama printr-o strecuratoare deasa si o lasam sa se tempereze 10 minute. Curatam usturoiul, il pisam cu putina sare ca pentru mujdei si il adaugam in zeama de piftie.

Portionam carnea in boluri, sau castroane.

Lasam lichidul sa ia gust de usturoi 10-15 minute, apoi il strecuram bine si il punem peste carnea din vase.

Dam vasele la rece de pe o zi pe alta, pentru a se gelifia lichidul.

 Pentru o varianta mai light puteti alege reteta de Piftie cu carne de pui sau reteta de Piftie de curcan, dar pentru un gust ca la mama acasa alegeti reteta aceasta de Piftie

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place gustul piftiei intens usturoiat, puteti folosi doar o capatana de usturoi.

2

O regula de baza pentru reusita piftiei este aceea de a fierbe carnea la foc mic, fara a o lasa sa clocoteasca, ca sa nu se evapore lichidul.

3

Nu se va completa cu apa pe parcurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi