Reteta de tarta cu dovleac si bezea

de Oana in Prajituri, 28 Apr 2015 | 6432 vizualizari

 

 Reteta de tarta cu dovleac si bezea se face usor si este delicioasa.
Sunt necesare cateva ingrediente principale: faina, oua, zahar, dovleac.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de tarta cu dovleac si bezea:
  • Blat :
  • zahar pudra- 3 linguri
  • margarina sau unt rece, taiat cubulete- 125 gr
  • faina- 250 gr
  • apa rece- 2 linguri
  • un praf de sare
  • oua- 1 buc
  • Crema:
  • dovleac ras- 1 kg
  • scortisoara macinata- 1 lingurita
  • cardamon macinat- ½ lingurita
  • ienibahar macinat- ½ lingurita
  • apa de trandafiri- 2 linguri
  • crema de tiramisu elle&virre-300 gr
  • zahar- 150 gr
  • oua – 2 buc mari
  • amidon- 2 lingurite
  • Bezea:
  • albusuri- 3 buc
  • un praf de sare
  • zahar- 100 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu dovleac si bezea:

Asa se prepara Reteta de tarta cu dovleac si bezea

  1. amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.
  2. puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
  3. cand compozitia s-a racit mixati cu ajutorul Hand Blenderului Breville pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.
  4. Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
  5. turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
  6. intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la Hand Blenderul Breville si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
  7. scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
  8. scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

Vezi si reteta de Tarta cu dovleac si scortisoara

TIPS-URI

1

 Pentru Reteta de tarta cu dovleac si bezea, este bine sa tineti cont de urmatoarele:

2

In loc de crema de tiramisu elle&virre puteti folosi smantana lichida pentru frisca sau creme patisserie megle. Daca doriti sa iasa mai cremoasa, puteti adauga si 1-2 linguri de mascarpone.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu dovleac si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE