🍲✨ Deliciu de toamnă: Supă cremă de dovleac, cu ajutor în bucătărie de la Sano ✨🍂
Dacă vrei o bunătate sănătoasă, pe care să o pregătești rapid, te invităm la o porție de supă cremă de dovleac, pe care te învățăm cum să o faci din doar câțiva pași simpli! 🎃
Pentru Reteta de supă cremă de dovleac sunt necesare cateva ingrediente: dovleac, ceapa, morcovi, usturoi, supa pui, smantana lichida, ulei.
Iata cum se prepara Reteta de supă cremă de dovleac
Tăiați dovleacul în felii mari și îndepărtați semințele.
Puneți feliile de într-o tavă pentru cuptor, pe care ați pus înainte o hârtie de copt.
Presărați pe feliile de dovleac sare, piper și ulei de măsline.
Coaceți dovleacul în cuptorul preîncălzit, la 200°C cu încălzire de sus și de jos, timp de 40-50 de minute, până devine rumen și moale.
După coacere, îndepărtați cu mâna coaja, care se va desprinde foarte ușor.
Curățați morcovii, ceapa și usturoiul și tocați-le.
Căliți-le în puțin ulei timp de câteva minute.
Turnați apă fierbinte și fierbeți-le împreună cu frunza de dafin până devin moi.
Puneți feliile de dovleac copt, morcovii și ceapa în bolul unui blender.
Adăugați supa, o lingură ulei de măsline și mixați până ce amestecul devine cremos.
Luați o mică cantitate de supă într-un bol și amestecați-o cu smântâna.
Turnați amestecul înapoi în oală și amestecați până se omogenizează.
Fierbeți supa pentru 5 minute, pentru ca aromele să se combine.
Adăugați sare și piper, după gust.
Serviți supa în boluri, presărați semințe de dovleac deasupra și puțină smântână pentru decor.
Vezi si reteta de Ciorba radauteana.