Reteta de preparare a papanasilor prajiti din branza de vaci, ca in copilarie
O reţetă a copilăriei...poate o revizitaţi.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: branza de vaci, ou, faina, coaja de lamaie
Ingrediente pentru Reteta de preparare a papanasilor prajiti din branza de vaci, ca in copilarie:
Reteta de preparare a papanasilor prajiti din branza de vaci, ca in copilarie:
Se zdrobeşte brânza cu furculiţa, se amestecă toate. Se ia câte o linguriţă, se pune pe o planşetă sau foaie de plastic presărată cu făină.Se dă formă rotundă, apoi se turteşte ca la chiftele(grosime cam de 1 cm).
În tigaie înfierbântată bine(cam 5 minute, goală), se pun 2 linguri de ulei, se înfierbântă un minut, apoi se pun papanaşii. Se prăjesc până se rumenesc pe o parte, apoi se întorc. Când sunt prăjiţi pe ambele părţi, se servesc fierbinţi cu zahăr vanilat şi putin iaurt sau smântână alături. Cine vrea poate pune Dulceata de afine
Sa incercati si varianta clasica de Papanasi cu branza de vaci si gris sau reteta de Papanasi muntenesti
1
Cine doreşte îi poate face fierţi, dar atunci se mai adaugă şi griş în compoziţie.
2
Mare grijă când ii întoarceţi.