Reteta de preparare a papanasilor
e prima data cand fac papanasi... tot pentru sotiorul meu... sunt deliciosi si repede de preparat
Reteta de preparare a papanasilor
Prima data pregatesti pesmetul, astfel: iei o cratita, pui putin ulei, lasi sa se incalzeasca dupa care pui pesmetul si il calesti (mestecand tot timpul sa nu se arda), iar la sfarsit pui 1 lingura rasa de zahar si 1 pliculet de zahar vaniliat. Apoi, se lasa pesmetul la racit.
Intr-un castron pregatesti compozitia pt papanasi, astfel: pui branza de vaca, gris, oua, restul de zahar, zahar vaniliat, coaja rasa de la 1 lamaie, sare si amesteci bine (iese un aluat moale). Pe o farfurie presari faina; cu o lingurita iei din aluat, faci chiftelute si le asezi pe farfurie.
Separat pui intr-un vas apa la clocotit; cand apa clocoteste, cu o furculita asezi cu grija chiftelutele si apoi le lasi la fiert, cam 10 minute (potrivesti focul sa nu fie prea tare); cand sunt gata, papanasii se ridica la suprafata. Atunci, cu o paleta ii scoti cu grija si ii dai prin pesmetul racit, dupa care ii asezi frumos pe o farfurie.
Se pot servii calzi sau reci, sunt deliciosi! Pofta buna.