Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar
O după-amiază de duminică petrecută cu prietenii la masă, pentru noi înseamnă o zi perfectă şi un răsfăţ culinar. Deşi nu am avut suficient timp pentru a pregăti această masă aşa cum ne-am fi dorit, am savurat câteva preparate delicioase.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: muschiulet de porc, usturoi, slanina, vin, ulei
Ingrediente pentru Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar:
Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar:
1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe.
2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru şi cimbrul. Punem 3 linguri ulei de măsline şi frecăm bine până obţinem o pastă.
3. Se freacă muşchiuleţul cu pasta obţinută. Se lasă câteva ore bune la macerat.
4. Se împănează cu suviţe de slănină. Cele 2 bucăti de carne se împletesc în două şi se leagă cu aţă de bucătărie de 3-4 ori pentru a-şi păstra forma.
5. Într-o tavă punem muşchiuleţul , adăugăm un pahar de vin alb sec şi 7 linguri de ulei de măsline. Se introduce în cuptorul bine încins pentu aproximativ 1 şi 40 de minute. Friptura la cuptor trebuie stropită din când în când şi de câte ori zeama scade se adauga apă caldă pentru a nu lăsa grăsimea din tavă să se ardă.
6. Pentru garnitură se curăţă cartofii şi se taie cuburi ca pentru piure.
7. Se pun la fiert într-o cratiţă cu apă clocotită. Se lasă 10-15 minute şi se scurg de apă.
8. Într-o tavă termorezistentă punem cartofii, uleiul şi condimentele. Se ţine la cuptor pentru 25-30 de minute până devin aurii.
9. Când friptura şi cartofii sunt gata, se aranjează toate pe un platou. Noi le-am servit cu Muraturi, dar este grozav de buna si o Salata Bucataras
Va recomandam si reteta Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci