De cand bantui prin tara asta a Bucatarasului am ajuns sa ma indragostesc de aluaturi, asa ca salvez diverse retete si cand vine momentul potrivit le incerc. Reteta de cornulete cu rahat colorat am gasit-o pe youtube la ''Pasiune si Savoare'', mi-a placut si cum aveam tot ce-mi trebuie m-am pus pe framantat si copt cornulete. Cornuletele astea ajung duminica intr-o camera de camin studentesc.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, smantana, untura, rahat.
Iata modul de preparare pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat
Aluat: Intr-un castron am amestecat smantana, untura, zaharul, cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si praful de copt si am framantat un aluat nelipicios si elastic.
Am infasurat aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider pentru 2 ore.
Am scos jumatate din aluat si am intins o foaie subtire, am decupat aluatul cu ajutorul unei farfurii si am cu o rola zimtata am taiat triunghiuri. Pe fiecare triunghi am pus cate o bucatica de rahat, am impaturit si am format cornuletul.
Am asezat in tava de la aragaz, cu distanta mica intre cornulete.
Am preincalzit cuptorul la 180 grade C si bagat tava la cuptor. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos, am scos tava din cuptor si am pudrat cu zahar cornuletele.