Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2015 | 5971 vizualizari

 

Colţunaşii (Jiaozî) reprezintă o parte integrantă a culturii chineze.
Există o tradiţie culinară chinezească.
Când membrii familiei mănâncă împreună colţunaşi, ei simbolizează reunirea acesteia.
Când sunt oferiţi oaspeţilor, colţunaşii sunt semnul ospitalităţii.
Dacă un străin se întoarce din China fără a fi mâncat un singur colţunaş, călătoria sa este considerată fără valoare.


A fost o reusita totala pentru o premiera.... hi hi

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 1 praz (circa 150 g)
  • 300g carne de porc tocată
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 dintr-un cub Knorr de pui
  • un vârf de cuțit de zahăr
  • piper
  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 140-150 ml de apă, la temperatura camerei
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz:

Umplutura:

Se spala bine prazul si se taie foarte marunt. Se adauga la carnea tocata si se amestecă bine.

Adăugați restul de ingrediente, amestecati bine și puneti la rece umplutura timp de 1 oră.   

Aluat: Se amestecă făina cu apă si se framanta treptat pana se obtine un aluat in forma de o bila elastica.

Se acopera cu un prosop de bucatarie umed  si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura camerei.    

Fainam bine suprafața de lucru. Formam un sul subtire si-l taiem in 30 de bucati mici.Le dam prin faina.

Cu ajutorul unui sucitor, din fiecare bucatica de aluat, formam un disc subtire.

Recomandat este sa intindeti cateva discuri, sa le umpleti, si apoi sa incepeti o noua serie.

Nu uita sa făinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi. 

Se pune umplutura in centrul discului de aluat, se pliaza in doua si se inchide bine, apasand cu varful degetelor pe marginea coltunasului, astfel creat.  Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert- 10 coltunasi la o fierbere.

Fierberea coltunasilor : Gatiti cate 10 coltunasi în multă apă clocotită timp de 6-8 minute. Se amestecă ușor . Se scot cu spumiera si se aseaza pe un platou. 

Trebuie să lăsati un spațiu mic intre ei, altfel se lipesc împreună.

Se servesc imediat, alaturi de sos de soia.

Eu i-am pus la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei pentru a-i colora un pic.

Pofta buna! In chinezeste " 请 享用  Xiǎngyòng Qǐng!

TIPS-URI

1

Cand ati facut 10 va recomand sa-i puneti imediat la fiert

2

Nu uita sa infăinezi suprafața de lucru pentru a pune coltunasii deja făcuti, în caz contrar ei se vor lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli - Coltunasi chinezesti cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

20.03.2015, 10:38

Sunt grozavi! Si eu am facut, doar ca in varianta de post.

MOKUSKA 1

20.03.2015, 11:30

monik80 1

20.03.2015, 13:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat