Rasol alb cu legume și muștar

de elucubratiiculinare in Vita, 21 Aug 2012 | 6135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file de rasol alb,
  • 1 linguriță boabe de piper,
  • 2 foi de dafin,
  • 500 g mix de legume (morcov, broccoli, conopidă),
  • 2 tije de țelină cu frunze,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors,
  • 2 linguri muștar clasic,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb cu legume și muștar:

Punem la fiert 1-1,5 litri de apă cu boabele de piper și foile de dafin. Când dă în clocot apa, adăugăm carnea și fierbem pentru 25-30 minute. Legumele le fierbem în apă cu sare pentru 10 minute, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se scoate carnea din supă și se păstrează la cald. Legumele se călesc pentru 5 minute în unt, după care se condimentează cu sare și piper. Păstrăm frunzele de țelină pentru ornare, iar tijele le tocăm mărunt. Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu muștarul, vinul alb și sucul de lămâie. Condimentăm sosul cu sare și piper.

Aranjăm pe farfurie rasolul alb și legumele. Stropim totul (atât carnea cât și legumele) cu sos de muștar și presărăm tijele de țelină tocate. Ornăm cu felii de roșii și frunze de țelină.

Servim imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb cu legume și muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu hrean si cartofi nature