Ramen

de CookieMonster in Supe, 12 Apr 2013 | 16116 vizualizari

 

Este o supa foarte groasa si extrem de gustoasa. Originara din Japonia, aceasta supa nu este foarte populara la noi asa ca am fost nevoita sa traduc reteta :D

 

INGREDIENTE

  • 2, 5 L supa de pui
  • 2 catei de usturoi mari
  • 2 cepe medii
  • 50 g alge
  • 5 ciuperci mun
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa verde
  • 2 pulpe, 2 aripioare de pui
  • sos soia
  • sake ( sau vin alb demisec)
  • taietei rolton
  • -2 oua fierte tari
  • 3 cm radacina ghimbir sau 1/2 lingurita praf ghimbir
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ramen:

1. Algele si ciupercile se pun 30 de minunte la hidrata in apa rece.

2. Intr-o oala se pun la fiert 2,5 litri de supa pui ( eu am pus 3 piepturi dezosate la fiert pe care le-am scos ulterior), ghimbir, ceapa taiata sozisori, morcovi rondele, algele si ciupercile curatate si taiate in doua.

3. Pulpele si aripioparele de pui curatate si taiate in doua se pun la rumenit in putin ulei de masline, adaugam sos de soia si sake si lasam sa fiarba. La sfarsit adaugam ceapa verde.

4. In oala cu supa se pun la fiert taieteii. Se lasa 15 minute.

Supa se serveste fierbinte impreuna cu jumatate se ou fiert si o bucatica de carne. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pofta mare

TIPS-URI

1

In reteta originala se foloseste carne de porc si nu de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]