picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc
picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le  acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori  cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa). Asta este toata cantitatea  de apa, nu se mai adauga deloc. Se fierb la foc mic si se spumeaza des,  ca sa ramana apa limpede.
Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza
Dupa ce scade pe jumatate si picioarerle sunt aproape fierte, se adauga zarzavatul
La cateva minute cartoful (pt a nu se zdrobi de tot) si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase
Cand carnea se desprinde de pe oase strecuram supa,
In supa rezultata se adauga usturoiul se lasa sa se racoreasca
curatam carnea de pe oase
si o punem in farfuri sau alte forme (eu am folosit galetusele de smantana)
se strecoara si se toarna supa peste carne
Se pastreaza la rece
Cam asa arata la final piftia pe care noi o mancam cu mamaliguta (iar sotul si cu sarmale)
luna trecuta am facut in 2 randuri, in unu din randuri am pus in tavitele in care a fost carnea tocata (ultima poza)