Quatre-quart

de Sylvia in Prajituri, 31 Ian 2010 | 5085 vizualizari

 

Asta dimineata am repetata prajitura asta, e prajitura pt cafea si printre putinele pe care o mananca si piticul meu. Desi imi propun sa mai alternez si sa fac mai multe combinatii ma opresc mereu la quatre-quart clasic....care stiu ca iese perfect.
Este o prajitura foarte populara in Franta, care se face in zeci de combinatii cu fructe, cu ciocolata, cu Nutella eu va prezint astazi varianta clasica si promit sa fac si sa postez si variantele cu fructe si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de chec mare avem nevoie de 4 oua,
  • 250 de grame de faina,
  • 230 grame de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat ,
  • 250 grame de unt,
  • un plic de praf de copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quatre-quart:

     Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija.

    Separat  batem albusurile cu restul de zahar pana obtinem o spuma ferma si amestecam apoi cu grija  cu o spatula cele 2 compozitii. Turnam aluatul obtinut intr-o forma de chec  unsa cu unt in prealabil si dam la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Coacem la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava de chec .

   Lasam la copt la 190-200 grade timp de 15 minute pana creste bine si vedem ca se rumenesc marginile si apoi scadem temperatura la 175 de grade si mai lasam 35-40 de minute . Este important sa nu deschidem usa cuptorului pana nu este coapta si sa verificam la final cu o scobitoare daca este bine coapta, daca iese uscata este gata prajitura daca nu mai lasam la cuptor pana cand testul cu scobitoarea iese ok.

   Se pastreaza foarte bine timp da 2-3 zile cu o folie de protectie sa nu se usuce si este foarte buna, va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quatre-quart" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataras 1

31.01.2010, 19:38

eu vreau si reteta cafelei

Sylvia 1

31.01.2010, 20:02

Bucataras asta era cafea simpla Carte Noir e ceea ce bem de obicei, black ...simpla Fac insa si cateva cafele mai deosebite, cu scortisoara, cu caramel si lapte, o sa pun si ceva retete de cafea

susu 1

10.02.2011, 22:37

Sylvia ai postat cumva si celelelate tipuri cu nuttela si fructe si nu le-am gasit eu? sunt mare amatoare de checuri si vreau sa-l incerc si pe asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felie de lapte(Milch Schnitte)