Asta dimineata am repetata prajitura asta, e prajitura pt cafea si printre putinele pe care o mananca si piticul meu. Desi imi propun sa mai alternez si sa fac mai multe combinatii ma opresc mereu la quatre-quart clasic....care stiu ca iese perfect.
Este o prajitura foarte populara in Franta, care se face in zeci de combinatii cu fructe, cu ciocolata, cu Nutella eu va prezint astazi varianta clasica si promit sa fac si sa postez si variantele cu fructe si ciocolata.
Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija.
Separat batem albusurile cu restul de zahar pana obtinem o spuma ferma si amestecam apoi cu grija cu o spatula cele 2 compozitii. Turnam aluatul obtinut intr-o forma de chec unsa cu unt in prealabil si dam la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Coacem la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava de chec .
Lasam la copt la 190-200 grade timp de 15 minute pana creste bine si vedem ca se rumenesc marginile si apoi scadem temperatura la 175 de grade si mai lasam 35-40 de minute . Este important sa nu deschidem usa cuptorului pana nu este coapta si sa verificam la final cu o scobitoare daca este bine coapta, daca iese uscata este gata prajitura daca nu mai lasam la cuptor pana cand testul cu scobitoarea iese ok.
Se pastreaza foarte bine timp da 2-3 zile cu o folie de protectie sa nu se usuce si este foarte buna, va sfatuiesc sa o incercati macar o data.