Purcelusi

de oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2011 | 5653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 250 g unt
  • 250 g cartofi fierti si pasati
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g seminte de floarea soarelui decojite
  • 2 lingurite de sare
  • 1 ou intreg batut cu un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelusi:

Se amesteca faina, untul, cartofii, branza si sarea. Framanti un aluat moale si se lasa la rece timp de o ora. Se scoate de la frigider si se intinde o foaie de 0.5 mm grosime. Decupezi cu ajutorul paharelor rondele de 3 dimensiuni diferite. Rondelele mari vor fi capul purcelusului, rondelele mijlocii(taiate in 4) vor fi urechiusele, iar rondelele mici vor reprezenta boticul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza rondelele mari si se ung cu oul batut. Pentru urechi folosesti rondelele mijlocii (la fiecare set de rondele mari lipesti 2/4 din rondelele mijlocii). Cu ajutorul unui pai faci 2 gaurele pe rondelele mici si le lipesti pe rondelele mari, pt nas. Ochii purcelusului vor fi seminte de floarea soarelui. Se dau formele la copt timp de 15-20 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelusi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]