Pulpe de rata cu sos de afine

de Rocsi in Rata, 24 Sep 2018 | 7005 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta mai rafinata, mai de restaurant cum spun ai mei, dar care se poate face acasa fara nici o problema. Nu ma lungesc prea mult cu vorba, sper doar sa va placa si de ce nu, sa o si incercati.

 

INGREDIENTE

    • 2 pulpe de rata
    • 1 ceapa mica
    • 1 mana hribi fierti
    • 3 cartofi mici
    • 2 catei de usturoi
    • sare
    • piper
    • boabe de piper de 4 culori
    • boia dulce
    • 1 lingurita ierburi de gradina

Pentru sosul de afine:

    • 150 gr afine proaspete (sau congelate)
    • 1 lingurita unt
    • sare
    • piper
    • 1 foaie dafin
    • 50 ml vin rosu
    • cateva linguri din lichidul din tava, lasat de la rata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu sos de afine:

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.

Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.

Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate. Ceapa curata o taiati bucati mai mari. Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.

Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul. Deasupra presarati boabe de piper. Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins. Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.

Sosul de afine:

Intr-o tigaie puneti untul cu afinele. Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin. Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul. Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool. Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu cartofi reteta simpla si gustoasa