MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic:
Am spalat pulpele de rata, le-am lasat la scurs, apoi le-am sters cu un servetel.
Am curatat si spalat legumele, apoi le-am taiat in sferturi.
La fel am procedat si cu lamaia si portocala.
Pulpele de rata le-am crestat putin cu cutitul (fara sa ajung la carne) si le-am condimentat cu sare si piper, pe ambele parti.
Am asezat cartofii, morcovii si cepele in tava, apoi am adaugat pulpele de rata cu pielea in jos.
La sfarsit, am stors de zeama sferturile de lamaie si portocala, peste carne si legume.
Am adaugat putin rozmarin pe deasupra, un pahar cu apa si am acoperit tava cu staniol.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit pentru o ora si ceva, apoi am scos staniolul, am intors pulpele, am stropit legumele cu zeama si am bagat tava in cuptor, pentru 40 min.
In total, am lasat tava la cuptor pentru doua ore jumatate.
Pentru sosul de fistic, am pus toate ingredientele in blender si le-am amestecat, pana s-a format sosul.
Am servit pulpele de rata impreuna cu legumele si sosul de fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic" nu uita sa-i faci un review.