Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

de Panacris in Rata, 20 Noi 2016 | 14038 vizualizari

 

No, după atâte dulcegăriii, musai trebuie să stabilim echilibrul  ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți pulpe de rață 
  • 2 bucăți mari ceapă galbenă 
  • cca. 500 gr ciuperci champignon
  • cca. 300 ml vin roșu 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  •  ½ linguriță mirodenii de ptr friptura de rață de la LIDL
  • ½ legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata, ceapa si ciuperci:

Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia principală  se adaugă  ceapa curățată și tăiată julien, ciupercile spălate și înjumătățite, ce se lasă la înăbușit cca.  5 minute acoperit. Apoi se adaugă carnea de rață, se asezonează de mirodenii, se aromatizează cu vinul roșu și pătrunjelul și se lasă la fiert, acoperit,  la foc mic cca. 40 minute.

Se servește ca atare simplă, cu pâine, garnitură de orez, paste sau cartofi ;)

 

Spor și pofă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata, ceapa si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.11.2016, 20:22

simona72 1

22.11.2016, 08:08

Imi place rata, reteta e tare buna, iar mirodeniile sunt super...si eu le folosesc!

trifadalia 1

25.09.2018, 08:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata clasic