O explozie de legume, pline de vitamine.
Punem intr-o oala 1L de apa la fiert.
Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele ,felii,bastonase, toate inafara de fasole si varza.
Cand apa a ajuns la punctual de fierbere, adaugam fasolea si o lasam doar 2’, atat cat sa se opareasca, nu sa fiarba. O scoatem cu paleta si o lasam in sita la scurs. In aceiasi apa punem bucata de varza si procedam exact la fel ca si cu fasolea. Dupa ce s-a racorit putin, taiem varza in fasii iar fasolea ramane asa intreaga.
Ungem cu ulei o tava cu pereti inalti de friptura si adaugam toate zarzavaturile, saram, piperam, le amestecam pe toate si le nivelam.
Pulpele de pui le taiem in doua, le saram si piperam, indesam sub piele, feliute de usturoi si cate o crenguta de rosmarin si le asezam peste patul de legume.Stropim cu restul de ulei si mai adaugam 100ml apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu, perforam in 3-4 locuri (cu o scobitoare) si dam tava la cuptor pentru 60’, la foc mediu. Cand timpul sa scurs, scoatem tava, indepartam folia si mai dam la cuptor pentru 15’, sa se rumeneasca carnita.
Se serveste simpla sau cu salata acrisoara de muraturi sau cruditati.
Pofta buna !