Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

de Bucataras Medi in Pui, 13 Feb 2010 | 15197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 pulpe de pui
  • -2 cepe uscate
  • -2-3 fire ceapa verde
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 lingura ulei de masline
  • -3-4 rosii
  • -apa
  • -sos de soia
  • -boia dulce/iute
  • -1 legatura patrunjel
  • -cimbru
  • -frunze de dafin
  • -piper boabe
  • -sare,
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii:

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas.

Separat se face un amestec din ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, foi de dafin, piper boabe, ulei si apa care se adauga peste carnea condimentata. Se da la cuptor iar din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din vas iar daca este nevoie se mai adauga apa.

Rosiile se dau prin razatoare si cand carnea este gata se adauga pestea aceasta si se mai lasa la cuptor circa 10-15 min. Se scoate vasul din cuptor, pulpele de pui se pun pe un platou iar sosul intr-o sosiera. Se asezoneaza atat sosul cat si friptura cu patrunjel verde taiat marunt.

Se serveste calda alaturi de o garnitura. Eu am folosit o garnitura de varza calita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:15

Rivka, daca iti place te astept la o portie cu mare drag..............

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:16

Pup draga mea Carmen,
Placerea este si de partea mea.................ma bucur ca ne-am gasit si aici.
O zi buna!

adasev12 1

13.01.2011, 00:49

medioto, pastreaza si pt mine iubita

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piure de legume cu pulpe