Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

de Sylvia in Pui, 23 Sep 2010 | 8506 vizualizari

 

Pentru ca vroiam sa fac ceva repede si gustos al apelat din nou la vasul roman , salvatorul meu care face singur mancarea are nevoie doar de putin ajutor din partea noastra

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 pulpe de pui intregi,
  • 2 morcovi potriviti ca marime,
  • un ardei rosu,
  • o ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • putin cimbru uscat,
  • boia,
  • o lingura de ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume:

 Preparare: se spala, curata si taie legumele si se aseaza in vasul roman .

  Peste ele se aseaza pulpele de pui. Condimentam totul cu sare si piper (eu am un amestec de trei feluri de piper cu granule de sare si ceva verdeturi si l-am folosit pe acela) , adaugam o lingura de ulei si o cescuta de apa si presaram apoi peste pulpele de pui cateva fire de cimbru uscat si boia. Mereu imi place sa schimb aroma la fripturi, acum vroiam o aroma subtila de cimbru uscat.

  Dam vasul la cuptor ( vasul roman se tine in prealabil in apa ca sa absoarba apa si se pune mereu in cuptorul neincins in prealabil ) si il lasam timp de 30 de minute cu capac si apoi inca 15 minune fara capac sa se rumeneasca carnea. Intre timp m-am ocupat de garnitura.  De aceasta data am optat pentru niste rondele de cartofi fierti in aburi.  Am curatat 3 cartofi si i-am taiat rondele cu placa ondulata, i-am asezat in sita pentru aburi cumparata de la Ikea, minunata inventie, merge la orice vas si nu ocupa mult spatiu. Am turnat sub sita o cescuta de apa si am condimentat cartofii cu un amestec de sare, piper si verdeturi uscate.

 Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mediu, de cand incepe sa fiarba cam in 12-14 minute sunt gata si cartofii, cel mai buna metoda este sa testati cand sunt gata .  Am servit friptura acompaniata de cateva rondele de cartofi peste care am turnat cateva legume de la friptura, au dat si un gust bun cartofilor si un aspect placut la vedere. Va doresc pofta buna !

TIPS-URI

1

vasul roman se tine in apa inainte de a fi pus la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui