Pulpe cu praz

de T I M E A in Pui, 6 Iun 2012 | 5467 vizualizari

 

Tare mult in place prazul si in salate si in mancaruri si chiar si pe un sandwich.
Poate inlocui ceapa oricand cu succes :)
Si in plus este plina de vitamine: C, B6, Fe, Mg si altele.
Iar la mancarea mea i-a dat un gust tare bun

 

INGREDIENTE

  • - 5 pulpe de pui - eu am folosit copanele, dar se poate folosi orice parte a puiului
  • - 1 praz
  • - 1 ardei verde
  • - 1/2 ardei rosu
  • - 1 lingura unt
  • - 3-4 linguri ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei
  • - 1/2 lingurita maghiran
  • - 1/2 lingurita oregano
  • - sare
  • - piper
  • - patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu praz:

Mai intai spalam bine carnea si o punem la fiert. 

Taiem prazul si ardeiul felii.

Intr-o tigaie punem untul la topit impreuna cu uleiul apoi adaugam prazul si ardeiul feliat si lasat aprox 5 min la calit.

Carnea aproape fiarta o scoatem din apa si o punem peste legume. 

Intr-o cana cu apa amestecam restul ingredientelor (boia de ardei, maghiran, oregano, sare si piper)  si turnam peste pulpe si lasam la fiert aproximativ 15-20 minute, practic pana scade apa si ramane doar un sos.

Patrunjelul tocat se adauga la final.

Este o mancare foarte usoara de facut si tare gustoasa. Se poate servi simpla sau cu garnitura, cum poftiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

T I M E A 1

07.06.2012, 14:38

alinutza

Sim0na 1

07.06.2012, 21:19

Si eu am manca praz si la desert! Super buna mancarica ta!

T I M E A 1

07.06.2012, 23:55

simona ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de morcovi