Pulpa de porc la cuptor

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 7421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 kg pulpa de porc (capac de pulpa)
  • 10 catei usturoi
  • 30 grame slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina
  • 1 patrunjel
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri untura
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 150 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 ml. apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor:

Carnea se impaneaza cu felioare de slanina si jumatati de catei de usturoi,se sareaza,pipareaza,se pune boia,cimbru,se unge cu mustar si untura si se baga intr-o punga cu morcovii,telina,patrunjelul taiate felii,foile de dafin, 50 ml vin si 50 ml apa ,se da la rece pana a doua zi.Intr-o tava potrivita sau cratita se pun legumele din punga si peste ele se pune carnea,se toarna sosul din punga.Se mai adauga ceapa taiata sferturi,usturoiul ramas si 100 ml apa.

Se da la cuptor la foc iute cca 15min pe o parte si 10 min pe cealanta parte sa se rumeneasca frumos si sa faca o crusta la suprafata ca toate aromele sa ramana in carne.Se scoate tava,se adauga 100ml vin,se acopera cu folie de aluminiu sau capac si se da la cuptor cca 1 ora.

Cand se serveste,se feliaza carnea,se toarna sos din tava peste bucatile de carne si se mai da la cuptor cca 10 min.Se serveste cu cartofi aurii sau piure cu sos deasupra,salata verde si cu restul de vin din sticla.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]