Mereu apreciată în familia Zmeilor ;) E un fel principal ce niciodată nu este suficient! :D
Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute.
Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se înăbușeșete în puțin ulei și apă, la foc iute. După ce, ceapa a devenit translucidă, se adaugă bucățile de carne, se completează cu 2 căni de apă și se lasă la gătit la foc mediu cca. 20 de minute. După acest interval de timp se asezonează de sare, boia, tarhon și piper, adăugându-se ghebele congelate. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Spre finalul gătirii se adaugă vinul și usturoiul tocat mărunt, lăsându-se la fiert înăbușit cca. 10 minute, neacoperit.
Se servește fierbinte cu garnitura preferată (orez, cartofi natur, cartofi piure, paste sau cușcuș) ;) și salată de sezon.
Spor și poftă bună!