Pulpă de porc, ghebe și ceapă

de Panacris in Porc, 5 Iun 2014 | 3821 vizualizari

 

Mereu apreciată în familia Zmeilor ;) E un fel principal ce niciodată nu este suficient! :D

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca 800 g,
  • ceapă roșie nouă 2 bucăți,
  • ceapă galbenă nouă 2 bucăți,
  • usturoi nou 4 căpățâni,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • tarhon,
  • boia de ardei dulce,
  • vin rose cca. 300 ml.,
  • ghebe ( am avut congelate) cca. 250 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc, ghebe și ceapă:

Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute.

Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se înăbușeșete în puțin ulei și apă, la foc iute. După ce, ceapa a devenit translucidă, se adaugă bucățile de carne, se completează cu 2 căni de apă și se lasă la gătit la foc mediu cca. 20 de minute.  După acest interval de timp se asezonează de sare, boia, tarhon și piper, adăugându-se ghebele congelate. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Spre finalul gătirii se adaugă vinul și usturoiul tocat mărunt, lăsându-se la fiert înăbușit cca. 10 minute, neacoperit.

Se servește fierbinte cu garnitura preferată (orez, cartofi natur, cartofi piure, paste sau cușcuș) ;) și salată de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc, ghebe și ceapă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

06.06.2014, 11:51

Ce bunatate de preparat

anca_rm 1

06.06.2014, 13:46

ce bun

xana 1

06.06.2014, 23:58

Super!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sos