Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

de MotanLaOale in Oaie, 3 Mai 2016 | 4314 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alex, dar am folosit doar afumatura deoarece mie imi place la nebunie mielul si nu vreau sa-si schimbe aroma cu multe ierburi aromate. A iesit foarte bun.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 200g piept de porc afumat
  • 50ml ulei
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu afumatura:

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant.

Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti.

Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se maseaza sa intre in taieturi.

Se pune intr-o tava in care am pus putin ulei.

Pieptul de porc afumat se taie fasii subtiri si se pune in taieturile facute in pulpa.

Se stropeste cu ulei pulpa si se mai presara cu piper si boia.

Se curata 2 legaturi de usturoi, se taie rondele si se pune in tava.

Pieptul de porc ramas se taie bucati potrivite si se pune in tava.

Se pune 300ml apa in tava si se presara sare, boia si piper si in apa.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 3 ore la foc potrivit.

Din cand in cand se scoate tava si se stropeste pulpa cu zeama din tava.

Inainte de a fi gata se scoate tava si se adauga si a treia legatura de usturoi taiat rondele.

Se stropeste bine cu zeama si se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se scoate pe un platou si se serveste cu usturoi nou si salata.

Eu cu zeama din tava am facut niste gnocchi, o nubunie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi menta, cimbru, rozmarin si vin in loc de apa. Eu nu am folosit sa simt doar gustul mielului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel in stil turcesc