Puiul Familist inecat in vin

de Panacris in Pui, 21 Iun 2012 | 2985 vizualizari

 

Niciodata nu ne ajunge un pui, asa ca la noi mereu se gateste puiul familist cu 4 picioare!:)

 

INGREDIENTE

  • pui familist,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • boia dulce de ardei,
  • piper proaspat macinat,
  • fulgi de usturoi,
  • vin rosu sec 500 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puiul Familist inecat in vin:

Puiul se curata, se spala si se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, boia, piper, fulgi de usturoi. Vasul roman, se lasa in apa rece cca. 25 de minute. Puiul se aseaza in vasul umezit, se adauga vinul, se pune la cuptor la foc mare, acoperit, cca. 30 de minute. Se da capacul la o parte si se mai lasa cca. 20 de minute ca sa se rumeneasca.

Se serveste ca atare cu salata de sezon sau diverse garnituri, orez, cartofi  natur, prajiiti sau piure.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Puiul Familist inecat in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

22.06.2012, 07:57

Alinutza, vase de acest gen see gasesc acum in toate supermarketurile mari, sau pe marginea drumului la tarabele de pe Valea Prahovei, Calimanesti, Curtea de Arges, et. si nici nu au un pret costisitor, in jur de 50 de ron!

iry-gabriela 1

22.06.2012, 20:58

saracul pui!!! bere nu vrea?????

Panacris 1

22.06.2012, 21:11

Iri, merge si cu bere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la pungă