Mai intai spalam puiul foarte bine pe dinauntru si pe dinafara (mentionez ca puiul meu era deja pregatit pt cuptor, adica nu avea maruntaie inauntru sau alte chestii, ceea ce mi-a usurat viata :)) ). Tapetam cu hartie interiorul si exteriorul pentru a absorbi toata apa, il condimentam cu sare si piper peste tot si il punem deoparte pana pregatim legumele.
Spalam legumele si curatim de coaja morcovii, cartofii, ceapa, usturoiul si ciupercile. Taiem cartofii sferturi, iar morcovii si ceapa bucati mai mari. Taiem ciupercile in bucati mai mari si le introducem impreuna cu usturoiul si lamaia in cavitatea puiului. Coasem apoi puiul, il legam si il ungem cu o pensula peste tot cu unt si il punem deoparte.
Ungem o tava incapatoare cu unt si asezam legumele curatate (cartofii, morcovii, rosiile, ceapa), le condimentam cu sare, piper si oregano, iar in mijlocul lor asezam puiul.
Asezam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade si dam la cuptor timp de 1, 5 ore. Eu nu am pus folie deasupra si a iesit destul de suculent. Cand carnea este moale, iar puiul e prajit deasupra il scoatem din cuptor (puiul e facut atunci cand intepati cu o furculita carnea si lichidul e transparent nu rosiatic). Nu scoatem puiul imediat din tava ci il acoperim cu o folie si il lasam asa inca 15 minute (astfel isi va pastra suculenta). Punem puiul pe un platou, taiem ata cu care l-am cusut si scoatem ciupercile. Si o poza nu foarte reusita cu puiul in farfurie...Bon appetit!
1
Puteti face o pasta din unt cu condimente si usturoi si sa ungeti puiul, ii va da o aroma mai puternica