Pui umplut la cuptor

de ony in Pui, 24 Dec 2010 | 12421 vizualizari

 

in lipsa de curcan merge si puiul f f bine

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare
  • sare,piper
  • mustar
  • miere
  • ulei
  • unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • verdeturi uscate
  • condimente
  • 1 ceapa
  • 1 conserva porumb
  • 300 gr ciuperci
  • 4 felii bacon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut la cuptor:

se pregateste puiul de seara pentru a fi cat mai aromat.

se face un mix din miere,mustar,boia,condimente,usturoi,verdeturi si ulei(cantitatile le alege fiecare ) si se unge foarte bine puiul dupa ce acesta a fost spalat si curatat.se introduce mixul si sub piele,in carcasa;si se inveleste in folie de plastic lasandu-se la frigider pana a -2a zi.

inainte de a-l introduce la cuptor se calesc ceapa, porumbul si ciupercile,se sareaza,pipereaza si se introduce amestecul in carcasa puiului,impreuna cu baconul. se taie bucatele de unt si se baga pe sub pielea de pe pieptul puiului(merge f bine untul aromat).apoi se baga la cuptor la foc potrivit si lasat sa se coaca foarte bine.merge de minune langa niste cartofi gratinati la cuptor cu smantanica si cascaval. pofta buna va doresc si sarbatori fericite!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu sos rosu