Pui Tikka Masala

de Sidy in Bucatarasi celebri, 26 Iun 2011 | 8358 vizualizari

 

Daca tot am castigat bunatati de la Cirio, de ce sa nu fac ceva bun din retetele date de voi ?
Asa ca m-am apucat de reteta lui Radu Popovici...
Exceptionala...

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita boabe coriandru
  • 1 lingurita otet balsamic alb
  • 1 lingurita curry
  • 400 g rosii tocate Cirio, cu usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii Cirio
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cubulet zahar brun
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 1 mana frunze patrunjel verde
  • 125 g iaurt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Indepartam pielita de pe pulpe,le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant.

Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.

Dam putin ( 10 minute)pulpele la rece.

Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si boabele de coriandru, fara ulei, apoi le dam deoparte sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam si le impartim in doua.

Curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul( eu nu am avut numai uscat praf) si ardeiul iute de seminte si vinisoare, apoi le tocam marunt si le dam in blender dupa ce am adaugat si sosul de marinada lasat de pulpe.

Intr-un bol mare punem iaurtul,curry,1/2 din semintele de chimen si coriandru si amestecam cu mixtura facuta in blender. Punem pulpele in ea si lasam la rece macar 2 ore.

Punem intr-o tigaie antiaderenta de ceramica pulpele pentru 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta , sa se prajeasca putin.

Intre timp punem in blender rosiile tocate Cirio, pasta de rosii Cirio, otetul balsamic( dac nu aveti ,este bun si otetul alb), ghimbir, patrunjelul verde, zaharul si cealalta 1/2 de seminte de chimin si coriandru ramasa.Amestecam bine pina se omogenizeaza.

Scoatem pulpele din tigaia antiaderenta, adaugam sosul format din rosii, apoi pe cel cu iaurt, asezonam daca este cazul si lasam sa dea cateva clocote.Punem pulpele in sosul format si lasam sa fiarba 10-15 minute.

Veti fi incantate de bunatatea gustului obtinut...

Pulpele se pot servi alaturi de sosul format sau in combinatie cu alta garnitura.

Eu le-am servit cu dovlecei si rosii gratinate( imediat reteta ) si a iesit o minunatie....

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta