Pui portughez

de RuxyRux in Pui, 28 Mar 2011 | 12920 vizualizari

 

Un fel delicios de mancare cu pui si vin de Porto din bucataria portugheza...o adevarata incantare.
Reteta din cartea" O masa intr-o farfurie" de la Reader's Digest.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei masline
  • 1,5 kg pui grill, taiat in opt si fara piele, eu am inlocuit cu doua bucati mari de piept de pui
  • 150 ml vin de Porto sau de Madeira
  • 150 ml vin rosu sec
  • 400 gr rosii in conserva...eu am folosit pasatta Cirio si cateva rosii,
  • 2 morcovi taiati fasii lungi,
  • sucul de la o portocala mijlocie
  • 500 gr cartofi noi taiati in sferturi
  • 120 gr jambon fiert taiat cubulete
  • 60 gr masline verzi umplute cu portocale( eu le-am lasat pentru decor) si am inlocuit cu masline negre.
  • 500 gr varza creata taiata in fasii late
  • felii de portocala pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui portughez:

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea.

2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul de portocala si jambonul si se lasa la fiert.

3. Cand clocotesc se pune si puiul inapoi in tigaie.

4. Se reduce focul si se lasa in jur de 40 de minute amestecand din cand in cand.

5. Cand puiul este fiert se adauga maslinele si varza si se mai lasa inca zece minute.

6. Puiul se serveste pe un platou incalzit ornat cu frunze de salata si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui portughez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure