Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

de simona72 in Pui, 23 Apr 2015 | 5333 vizualizari

 

Carnea de pui marinata in iaurt fragezeste extraordinar de bine carnea. Cel mai bine merge apoi prajita la gratar...Am ales la plesneala un amestec de mirodenii numit Berbere, care ulterior am aflat ca este etiopian...o explozie de arome, care folosite in cantitate moderata vor da un plus de savoare preparatelor.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui, 2 aripi, 1 piept de pui
  • pentru marinata:
  • 250-300 ml lapte batut sau orice iaurt aveti in frigider
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura Berbere (amestec de mirodenii)
  • pentru garnitura de spanac:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de leurda
  • 2+2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita Berbere
  • sare si piper proaspat macinat
  • 200-250 ml iaurt gras grecesc
  • 1 lingura faina
  • 70 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac:

Am transat un pui, am scos pulpele, aripile si pieptul. Am taiat pulpele in doua, iar pieptul in bucati mai mari. Am spalat bine carnurile de pui, le-am uscat cu prosop de hartie. Am amestecat ingredientele de la marinata, am pus carnea de pui in aceasta, am acoperit vasul cu folie alimentara si am dat la frigider pt 24-30 ore. Am incins o tigaie tip gril, am uns-o cu putin ulei, am scurs putin carnea de pui de marinata si am prajit bucatile de carne pe toate partile in tigaia gril. Pentru ca am folosit si bucati de carne cu os, acestea nu sau facut si in mijloc, motiv pentru care am pus bucatile de pui dupa ce au fost prajite pe gril intr-un vas termorezistent si le-m dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute.

Pentru garnitura de spanac: am curatat si spalt in mai multe ape spanacul. La-m oparit in apa fiarta pentru 5-10 minute. La-m pus la scurs intr-o strecuratoare, i-ar intre timp m-am ocupat de sos. Am calit ceapa si usturoiul tocate marunt in 2 linguri ulei de masline. Am adaugat amestecul de mirodenii Berbere, am amestecat si lasat putin cat sa se intrepatrunda aromele. Am taiat spanacul scurs bine in fasii mai mari, l-am adaugat in craticioara in care am prajit cepa si usturoiul. Am amestecat bine, am pus capacul peste craticioara si am lasat sa fiarba 5-10 minute. Cat spanacul sta pe foc m-am ocupat de sos. Am facut un sos Bechamel: am pus la incins 2 linguri ulei de masline, am adaugat 1 lingura faina, am amestecat cu un tel tip para pana faina s-a descfacut in ulei. Am adaugat laptele cald si am amestecat mereu in sos pana a capatat consistenta de sos gros. Am adaugat iaurtul, am amestecat cu telul si am lasat sa dea in clcocot sosul. Sosul astfel format l-am adaugat la spanacul care statea la fiert. Am amestecat si am lasat pe foc alte 5-10 minute. Am dat vasul deoparte, iar in spanacul fierbinte am pus leurda taiata fasii subtiri. Am amestecat, leurda s-a inmuiat imediat si a fost gata de a fi servita impreuna cu carnea de pui. Am decorat cu fasii de leurda deasupra si fulgi de chili rasniti. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

cand marinati carnea in iaurt folositi amestecurile de mirodenii gen: garam masala, curry, chat masala...

2

Berbere contine: boia dulce, usturoi, ghimbir, seminte de coriandru, chimion, busuioc, cardamom, piper negru, scortisoara, ceapa, ienibahar si chili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu branza si spanac