Pui lipicios cu lamaie

de Lia_ in Pui, 7 Oct 2014 | 4393 vizualizari

 

Atunci cand nu este timp de marinat, prepara dupa aceasta reteta, este gata in scurt timp si eu anunt in gura mare ca este senzational si nu este dulce, in ciuda faptului ca se pune miere! Mie nu imi plac mancarurile dulci cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 1pui (8-10 buc)
  • sare
  • piper
  • 3-6 linguri ulei de masline
  • 1 capatana mare de usturoi
  • cimbru crengute
  • otet balsamic (de cirese recomandat)
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri de miere
  • 1 lamaie mare decojita partial si feliata subtire
  • 1 mana de patrunjel pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui lipicios cu lamaie:

1. Eu am avut pulpe de pui dezosate. Daca ai pui intreg, stii etapele de pregatire. Sa fie scursa bine de apa carnea. Asezonezi cu sare si piper.

2. Curata cateii de usturoi si sectioneaza-i la jumatate.

3. Incinge si niste apa fierbinte 1-2 cani.

4. Pregateste si lamaia. Curata din coaja macar jumatate, altfel va fi usor amarui preparatul, dar nu foarte.

5. Incinge intr-o tigaie larga uleiul la foc mare si rumeneste pentru 2-3 minute carnea pe fiecare parte (in doua transe daca sunt inghesuite), dar impreuna cu usturoiul si crengutele de cimbru. Usturoiul de la prima transa il scoti sa nu se arda. Eu am tigaie foarte mare si le-am prajit pe toate dintr-una.

6. Aseaza toate bucatile de pui in tigaie (daca ai fript in transe) si toarna otetul la foc mediu. Lasa-le sa clocoteasca un pic pana mai scade din otet.

7. Toarna sosul de soia si mierea si clatina tigaia ca sa se amestece.

8. Toarna din apa fierbinte peste carne, cat sa le cuprinda pana la jumatate. 

9. Taie lamaia cu mandolina (de preferinta, ca sa fie cat mai subtiri) si adauga-le in zeama. Clocoteste la foc mediu toate, pana se obtine un sos ca un sirop (cam 10 minute). Acum puiul e patruns.

10. Aseaza pe platou carnea si toarna deasupra sosul cu cateva felii de lamaie. Presara patrunjel tocat daca folosesti. 

Se mananca cu champ si fasole verde pastai, fierte in apa cu sare. 

N-am inteles un tips auzit astazi, ca sa ramana fasolea culoare verde-viu chiar si dupa fierbere. ...Ceva sa pui vasul in apa cu gheata, dar nu stiu daca inainte sau dupa ... trebuie sa caut cand am timp, sau mai bine imi spuneti voi. :)

UPDATE: pastaile de fasole dupa ce le fierbi, se pun in apa rece sau gheata ca sa pastreze o culoare vie (am aflat din comentarii) :).

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Capatana de usturoi sa fie foarte mare sau doua mici, iar lamaia din soiul cel mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui lipicios cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

07.10.2014, 21:06

Lia_ 1

08.10.2014, 09:39

MULTUMESC PT COMENTARII SI EXPLICATIA LA TIPS...

da, Bya, asa imi imaginam

Cleme da, da...

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie, mustar si miere