Pui în bere " la plic"

de AlexJ in Pui, 22 Iul 2011 | 5597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 1 cană de bere neagră (dacă nu aveți, merge şi blondă)  
  • * 1 linguriță de făină
  • *  2 lingurițe ulei de măsline
  • * 5 căței usturoi - tocați
  • * 1 / 4 linguriță de sare, pentru amestecul de bere
  • * 1 dovlecel galben, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
  • * 1 zucchini, tăiat în felii foarte groase ( cam 5 cm)
  • * câteva fire de ceapă verde ( sau 1 ceapă roșie medie, tăiată în inele)
  • * 2 lingurițe boia de ardei (de preferat iute)
  • * 1 / 4 linguriță de sare şi un vârf de cuţit de piper pentru amestecul de condimente (opțional puteți folosi puţin chimen)
  • * 4 bucăți pui ( cel mai potrivit este pieptul de pui fără piele , tăiat în jumătăți)
  • * 4 felii lămâie sau lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui în bere " la plic":

1. Turnați berea într-o cratiţă de 4 litri şi aduceţi la fierbere (atenție se va face spumă aproape până sus); se fierbe 3 minute, amestecând în jos spuma, până se reduce la 1/2 ceașcă. Îndepărtați de pe foc şi adăugați în ploaie făina cernută până se amestecă, apoi uleiul de măsline, usturoiul pisat şi sarea. În cazul în care făina face cocoloașe , treceți amestecul prin sită înainte de a adăuga usturoiul. Lăsați acest sos să se răcească la temperatura camerei.

2. Încălziți cuptorul la 180 grade. Spălați bine şi tăiați în felii groase dovlecelul galben, zucchini şi ceapa verde . Eu am scobit puţin dovleceii...

3. Într-o ceașcă mică, se amestecă împreună boiaua de ardei, piperul, sarea ( chimen dacă folosiți) şi  frecați puiul cu acest amestec de condimente.

4. Tăiaţi pătrate din hârtia de copt şi îndoiți în jumătate pe diagonală, apoi deschideți hârtia pe o suprafață plată. Împrăștiați dovleceii şi ceapa verde pe una din feţele triunghiulare ale hârtiei de copt . Peste dovlecei așezați puiul frecat cu condimente. Peste pui turnați cu lingura, 2 linguri din amestecul de bere . La sfârșit adăugați 2 felii de lămâie( lime) peste pui. 

5.  Împăturiți partea neocupată a hârtiei de copt peste pui că să-l acopere, apoi puneţi  marginile împreună, de jur împrejur, ca să închideți pachetul foarte bine.  Repetați operația şi cu restul de pachete. Lucrați cu câte un pachet odată.

6.  Așezați  pachetele în tavă pe o foaie de copt mare. Coaceţi aprox. 30 minute sau până când pachetele se umflă şi hârtia este uşor rumenită.

Să aveți poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în bere " la plic"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu alune