Reteta am vazut-o la Ruxy pe bucataras. Ea spune despre reteta ca e una a la mama si trebuie incercata si sa stiti ca bine a zis. Cumva aduce cu pilaful pe care il facea mama,dar e mai spectaculos,arata cu mult mai bine in tava si nu te solicita (vorba gabitzei) deloc. Eu am presarat niste condiment creol,fetele l-au mancat asa si deschideau guritele ca vrabiutele in cuib.
Reteta originala specifica o ceapa,dar Jen e moarta dupa ceapa prajita si rumenita si un cub de unt -rusine sa-i fie ca nu mai aveam unt.Data viitoare incerc sa pun ceapa si dedesupt si o sa pun si alte arome.
Se pune uleiul in tava si se aseaza pulpele de pui peste.
Se toarna orezul spalat in tava si se aseaza ceapa taiata rondele peste.
Se adauga supa de pui sau apa cu cubul.
Se da la cuptor si se completeaza cu apa daca e nevoie.
Din cand in cand se stropes pulpele cu apa ca sa nu se usuce.
E gata cam dupa o ora sau cand pulpele sunt rumenite.