Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

de Bucataras in Pui, 23 Feb 2020 | 4211 vizualizari

 

Asa, ca pentru un pranz de duminica, vin cu o reteta de pui cu sos cremos de rosii, spanac si parmezan. 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de unt
  • 6 pulpe superioare de pui, dezosate si fara pielita
  • Sare, piper, oregano
  • Suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura de smantana
  • 2 maini de spanac proaspat
  • parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan:

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.  

Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu.

Scoate puiul pe o farfurie.

Cum pregatesti sosul cremos de rosii, spanac si parmezan:

In acelasi vas adauga sosul de rosii, usturoiul tocat marunt, lingura de smantana, amesteca si lasa sa dea doar cateva clocote.

Redu temperatura de gatit si adauga o mana sau doua de spanac verde. Amesteca pana spanacul se inmoaie. Gusta si daca e cazul mai condimenteaza cu sare, piper si putin oregano.

Pune bucatile de pui in sos si lasa la gatit inca 10 minute (pana e carnea bine patrunsa).

Opreste focul, adauga parmezan ras peste fiecare bucata de pui si acopera vasul cu capacul, cat sa se topeasca parmezanul.

 

Serveste puiul cu sos de rosii, spanac si parmezan cu o garnitura de orez, piure de cartofi sau peste o portie de paste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu crusta de iaurt