Pui cu sos de morcov si ceapa

de gaby_duceag in Pui, 16 Apr 2011 | 26767 vizualizari

 

Iubim puiul, dragoste declarata !:))
Nu cred ca exista saptamana in care sa nu fac ceva cu pui; fie ca repet retetele, fie ca testez ceva nou, nu prea lipseste din meniu si-n plus e cea mai bunutza carne pentru copii.
In acest mod, pui cu sos de morcov si ceapa, il prepar cel putin odata pe luna, se face atat de simplu...exact cum imi place mie :)), fara prea multa bataie de cap.
Merge atat cu piure sau orez cat si cu o mamaliguta fierbinte , muraturi sau mujdei de usturoi.

 

INGREDIENTE

 

Avem nevoie de:

  • un kg copanele
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 3-4 catei usturoi
  • o lingura pasta tomate
  • sare
  • piper
  • 4 felii lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de morcov si ceapa:

Spalam copanelele si le punem la fiert in apa. Lasam sa dea 2 , 3 clocote, aruncam apa si punem alta.
Spalam morcovul si ceapa. Ceapa o taiem in patru iar morcovul in rondele groase si le adaugam peste copanele.
Avem grija ca apa sa treaca cam de doua degete deasupra carnii si legumelor.Punem capac si lasam la fiert la foc mic.
Eu am scos pulpele si le-am lasat deoparte pt ca erau deja fierte si morcovul si ceapa le-am mai lasat cam 15 -20 min.
Cand sunt fierte bagam blenderul si pasam. Adaugam pasta de ardei, pasta de tomate, usturoiul pisat, lamaia si pulpele, condimentam cu sare si piper si mai dam cateva clocote.
Putem servi.:)


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de morcov si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Ina 1

17.04.2011, 22:41

sor'mea, acum inteleg de ce n-ai vrut peste esti satula de la bunatatile tale

gaby_duceag 1

18.04.2011, 10:21

peste am papat si eu ieri

kamy 1

18.04.2011, 21:28

super si noi iubim puiul il mancam de-i sar fulgii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute sau carnaciori de casa