Pui cu fasole verde

de Panacris in Pui, 26 Mar 2013 | 4661 vizualizari

 

Cred că sunt vreo 5 ani de când nu am mai preparat aceste fel de mâncare. Cea mai mare mulțumire a mea a fost, că Zmeii au savurat de două ori acest preparat în aceeași zi!

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui dezosate cca. 600 g,
  • ceapă verde 4 fire,
  • leurdă 4-5 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • fasole verde fideluță congelată cca. 450 g,
  • roșii în suc propriu cca. 300 g,
  • mărar proaspăt 1 legătură.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fasole verde:

Ceapa, usturoiul, leurda se curăță, se toacă mărunt, călindu-se în puțin ulei și apă. După ce au devenit translucide, se adaugă ardeiul tocat mărunt și pulpele tăiate bucățele, se lasă la prăjit, cca. 10 minute. Se completează cu cca. 1 litru de apă, se asezonează de mărar, sare și piper, lăsîndu-se la fiert, semiacoperit cca. 25 de minute la foc mediu. Apoi se adaugă fasolea verde și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, spre finalul fierberii, se adaugă roșiile cu suc, se mai lasă cca. 10 minute până se îmbină gusturile. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă de casă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la pungă