Pui aromatizat la cuptor

de Sim0na in Pui, 15 Mar 2012 | 3446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1,5 kg
  • 100 g unt
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
  • maghiran
  • usturoi pisat
  • 6 cartofi medii
  • 3 cepe mici
  • 1 morcov mare
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromatizat la cuptor:

Puiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet.

Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul.

Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe exterior si interior, cat si pe sub piele, avand grija sa nu se rupa pielea.

Cartofii se taie pe jumatate, morcovii felii, si se pun la fiert ptr 10 minute, impreuna cu lamaia intreaga.

In interiorul puiului se pune lamaia, apoi se da la cuptor cu pieptul in jos. La jumatate de ora se intorce puiul, si se mai lasa o ora.

Dupa o ora jumatate, langa pui se pun legumele taiate - cartofii si morcovii fierti pe jumatate, si ceapa taiata in jumatate.

Se mai da la cuptor cca jumatate de ora, sau pana si puiul si legumele sunt facute.

Noi am servit puiul impreuna cu legumele, alaturi de gogosari in otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromatizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coquelet cu legume in vas tajine