Pui Adobo

de elucubratiiculinare in Pui, 6 Feb 2012 | 8488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 frunze de dafin,
  • 3/4 ceașcă sos de soia,
  • 1/4 ceașcă oțet de mere,
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras,
  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
  • 1 lingură zahăr brun,
  • 1 cană supă de pui,
  • 3 fire ceapă verde pentru garnitură,
  • orez fiert pentru garnitură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Adobo:

Puiul se tranșează în bucăți potrivite. Se spală și se lasă la scurs. Adăugăm peste bucățile de pui usturoiul zdrobit, frunzele de dafin, sosul de soia, oțetul de mere, ghimbirul, piperul și zahărul brun. Amestecăm bine și dăm la frigider pentru 1 oră.

Într-o tigaie încingem 2 linguri ulei și prăjim un pic puiul pe ambele părți apoi turnăm și sosul în care a stat și supa de pui Gătim pentru o oră la foc mic.

Servim cu orez și ornăm cu ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Adobo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

06.02.2012, 15:33

Bine ai venit! ce-mi place cum arata mancarica ta

iry-gabriela 1

06.02.2012, 22:46

dupa cum arata as vrea si eu o plulpita

elucubratiiculinare 1

07.02.2012, 12:09

Mulțumesc mult tuturor pentru urările de bun venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi