Prepelita cu unt aromatizat

de Veronica22 in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2019 | 2873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 prepelite
  • 1 lamaie mica
  • 70 gr unt
  • 2-3 ramurele cimbru proaspat
  • 2 ramurele rozmarin proaspat
  • 2-3 frunze de salvie
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml supa de pui
  • sare si piper
  • Garnitura:
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 70 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • frunzele de la un fir de usturoi verde
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelita cu unt aromatizat:

Prepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor.

Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru, rozmarin, coaja de la jumatate de lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, frunzele de salvie taiate, putina sare si piper. Pasam cu un blender foarte bine. (ar fi mai bine sa pasam verdeata mai inainte si apoi sa adaugam untul).

Se introduce unt aromatizat pe sub piele si se maseaza usor.
Jumatatea de lamaie ramasa o taiem felii. Introducem in cavitatea prepelitelor cate putin din untul ramas, o felie de lamaie, putin cimbru si rozmarin.

Adunam picioarele si le prindemcu o scobitoare. Asezam prepelitele in tava de copt impreuna cu supa de pui.

Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru aproximativ 30 min. dupa care scoatem folia si mai lasam 20 min sa se rumeneasca putin. Sotam in unt legumele incepand cu ceapa,ardeiul,ciupercile si la final dovlecelul.Condimentam cu sare si piper.Adaugam usturoiul tocat la final. Servim legumele calde alaturi de prepelite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelita cu unt aromatizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu