Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)

de Merisor in Dulciuri, 27 Apr 2013 | 5880 vizualizari

 

V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un efect neasteptat asupra unor musafiri de seara.
Iar surpriza de la mijlocul pralinelor a fost o mica napolitana cu cacao, crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachetel piscoturi(12 bucati)
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 75 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • 15 napolitane micute cu cacao
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • fulgi de cocos, cacao si cafea pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200):

Rupem piscoturile bucatele si le trecem prin robot impreuna cu miezul de nuca, apoi le amestecam cu cacaoa.

Punem pe foc moale laptele, zaharul, sarea, coaja de portocala si untul si lasam sa fiarba pana la topirea untului, apoi adaugam peste compozitia de piscoturi si omogenizam.

Dam compozitia la rece pentru 10-15 minute, dupa care formam bilute la mijlocul carora asezam cate o bucata de napolitana.

O parte din bilute le trecem prin nuca de cocos, iar o parte prin cacao si cafea.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi biscuiti in locul piscoturilor

2

De asemeni se pot trece prin robot si napolitane

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bilute de cocos si ricotta