Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul  vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine  bine.
Separat amestecam faina cu migdalele macinate, un praf de sare, praful  de copt si ciocolata taiata bucatele cu cutitul. Incorporam amestecul in  crema de unt si omogenizam.
Compozitia va fi destul de moale si lipicioasa, dar dupa cateva ore (cu  cat mai multe cu atat mai bine) de stat la frigider se va intari  considerabil.
Rupem bucati din aluat, formam bilute si care le aplatizam usor cu mana  si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de  altele.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute, pana biscuitii  incep sa se rumenesca usor deasupra. Se scot cu grija de pe hartia de  copt si se pun pe un gratar la racit.
Cat sunt calzi sunt moi, dar dupa ce se racesc se intaresc si devin crocanti.