Prajitura trio glazurata

de Valclaudia in Prajituri, 13 Apr 2014 | 11526 vizualizari

 

la multi ani celor ce poarta nume de floare...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove
  • 150 gr. nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata alba topita in 7-8 linguri frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 3-4 linguri frisca lichida
  • stelute galbene din zahar (bombonele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura trio glazurata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar.

Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul.

Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase albusurile cate 2-3 linguri spuma de albusuri, una de faina (si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).

Amestecul obtinut se imparte in 3 vase. Peste una din parti adaugam esenta de vanilie, peste alta parte adaugam nuca macinata iar in cea de-a treia parte adaugam esenta de rom si pudra de karob (roscove).

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitiile in ordinea preferata.

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (175 grade) si coacem blatul pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava, lasam blatul la racit (eu l-am lasat vreo trei ore), apoi portionam prajiturelele dupa formele si dimensiunile dorite.

Asezam bucatile de blat pe un platou.

Topim in doua craticioare separate ciocolata alba si cea neagra in cantitatile aferente de frisca lichida, apoi decoram cu glazura in doua culori prajiturelele peste care presaram la final o ploaie de stelute galbene :x

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trio glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata