Prajitura Tosca

de ionela2682 in Prajituri, 16 Oct 2011 | 9905 vizualizari

 

Am tot citit laudele care i se aduc acestei prajituri ...am comparat retete ..si m-am pus si eu sa o prepar....iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

Pt blat :

  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 ingura mare de mac
  • 2 lg de nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  •  2 linguri amidon
  • 1 lingura praf  budinca de vanilie
  •  225 ml lapte
  •  200 g unt
  • esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  •  biscuiti simplii
  • sirop ( 1 cana apa la 1 cana zahar ars)
  • ciocolata simpla
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

-peste albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,mixam pana se topeste

-adaugam macul,muca de cocos ,omogenizam putin

-praful de copt il amestecam cu faina si-l cernem peste bezea

-omogenizam bine compozitia si turnam in tava (20/30 cm) cu hartie de copt

-coacem pana trece testul scobitorii

Crema:

-mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si praful de budinca ,omogenizam si dizolvam totul cu laptele.punem pe foc la baie de aburi,

-tinem pana se ingroasa,lasam la racit

-peste untul mixat adaugam lingura dupa lingura din crema racita,adaugam esenta de vanilie dupa gust

Asamblarea prajiturii:

-peste blatul bine racit  nivelam frumos crema,adaugam un strat de biscuiti simplii inmuiati in sirop,turnam deasupra ciocolata topita .lasam in frigider aproximativ 2 ore inainte de a taia prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz