Prajitura tavalita

de oanapl in Prajituri, 7 Ian 2017 | 3823 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 450 g faina 
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • pentru servit:
  • 200g ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida
  • 200g alune
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Pentru aluat, amesteci untul topit cu zaharul, ouale, esenta de rom, laptele, praful de copt si zaharul vanilat, pana obtii un aluat omogen.

Adaugi progresiv faina, continuand amestecarea. Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 60 de minute, la 160 de grade C.

Maruntesti alunele cu ajutorul unui sucitor. Incalzesti frisca lichida pe baie de aburi si adaugi ciocolata rupta bucatele mici si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, fara a fierbe.

 Prajitura racita o tai cubulete si o treci prin ciocolata si apoi prin alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa