Prăjitură Snickers (3)

de diaconta in Prajituri, 26 Dec 2013 | 9543 vizualizari

 

Am încercat o altă variantă de Snickers,pentru blat am păstrat reţeta mea care îmi place foarte mult dar am preluat crema şi stratul de glazură de ciocolată albă din reţeta Elei pentru că era tare arătoasă prăjitura ei.Din păcate nu ştiu de ce caramelul meu s-a înmuiat,dar jur că e o prăjitură „bestială” ca s-o citez pe sora mea.
De Revelion trebuie s-o refac,aşa că probabil îmi va ieşi mai frumuşica.

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • ½ plic praf de copt (5 g)
  • Sare
  • 1 lingura rom

Pentru glazura de ciocolata alba 1:

  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei

Pentru crema caramel:

  • 8 linguri zahar
  • 8 galbenusuri de ou+4 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 250 g alune nesarate si prajite

Pentru glazura de ciocolata 2:

  • 250 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • 2 linguri ulei
  • O lingura miere
  • 2-3 linguri frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Snickers (3):

Pentru blat am mixat (eu le bat cu telul,nu-mi place cum se mixeaza) albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat cate o lingura de zahar.

Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaoa,nuca prajita si macinata.

Când spuma de albusuri a devenit foarte ferma,am adaugat ingredientele uscate,amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade aproximativ 20 de minute.

Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a racit complet,am topit ciocolata alba pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri de ulei si am pus-o peste blat.

Pâna când s-a întarit glazura,am pregatit crema caramel.

Am caramelizat cele 8 linguri de zahar cu mare grija sa nu se arda.

Am luat cratita de pe foc si am adaugat untul dupa care am mai lasat pe foc sa fiarba pâna ce caramelul a devenit fluid ca un sos mai gros.

Galbenusurile le-am mixat cu cele 4 linguri de zahar,apoi l-am pus peste caramel.

Am pus si alunele prajite.

Am lasat sa fiarba pâna când s-a îngrosat,apoi am lasat crema sa se raceasca aproape complet.

Am întins crema peste blat si am pus la frigider ca sa se întareasca foarte bine caramelul(la mine nu prea s-a întâmplat asta,nu stiu din ce motiv).

Pentru crema de ciocolata amaruie,am topit ciocolata pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri de ulei,mierea si am pus frisca pâna am obtinut consistenta dorita.

Glazura de ciocolata am pus-o peste crema caramel si am mai lasat-o la frigider,ideal ar fi peste noapte.

 

 

S-aveţi pofta!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Snickers (3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

06.01.2014, 19:21

Krysty,nu a fost prea aspectuoasa,dar a fost grozav de buna,am refacut-o si a iesit perfect

Madelline 1

12.02.2014, 00:32

superr buna

diaconta 1

12.02.2014, 13:56

Madelline,a iesit mai aspectuoasa cand am repetat-o,dar stiu unde am gresit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de iarna