Prajitura Sah

de Miha in Prajituri, 21 Iun 2009 | 30627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esente dupa gust
  • Pentru crema:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita gelatina
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru insiropat:
  • 100 g zahar caramelizat stins cu 100 ml apa rece
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Blat:

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta corecta,amestecul va ramane la suprafata.Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare.Compozitia se imparte in doua,in una din ele punem cacaoa.

Coacem 2 blaturi,alb si negru,in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade.

Crema:

Zaharul il caramelizam.Cand are consistenta lichida,turnam laptele fierbinte.

Atentie ca se umfla si poate da pe dinafara si ramaneti doar cu 150 ml,asa cum am patit eu.Nu de alta dar e tare greu de spalat aragazul. :))

Amestecam pana se topeste tot zaharul,dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece.Punem din nou la fiert si fierbem pana se ingroasa putin,amestecand continuu.
Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece.Lasam la rece pana se ingroasa putin si se raceste foarte bine,dupa care adaugam frisca batuta.

Cele 2 blaturi le suprapunem si taiem fasii.In functie de cate fasii avem vom calcula latimea si inaltimea tortului. :)

Incepem asamblarea,alternand cate o fasie alba cu una maro. Le lipim intre ele cu putina crema si le insiropam.

Punem un strat de crema si uniformizam.

La urmatorul strat procedam intocmai,doar ca vom incepe cu culoarea opusa celei cu care am inceput la primul.

Eu am pastrat o parte din crema cu care am ornat prajitura.

Dar se poate orna si cu ciocolata sau frisca simpla,depinde de preferinta. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure