Prajitura Rudy

de laura_n in Prajituri, 25 Aug 2013 | 66961 vizualizari

 

Cu ocazia botezului micutului Denis, am facut cateva prajituri. Una dintre ele se numeste Rudy si am gasit reteta la Mirela (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rudy-18054.html). O prajitura tare buna care a disparut rapid de pe masa!
Multumesc Mirela! >:d

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g indulcitor xilitol
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao

pt umplutura :

  • 750 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lgta extract vanilie
  • 150 g indulcitor xilitol
  • nuca de cocos rasa pt ornat
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.

I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregait crema. 

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri. 

Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.

Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza. 

Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.

Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa! 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 37 lei

2

cred ca ar merge bine si putina scortisoara in aluat, sau stafide in compozitia de branza, in cazul in care nu folosim nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Alexandra Burz 1

24.03.2014, 19:36

RoxannaAnnamaria 1

25.02.2015, 14:48

hmmm,ce bine arata trebuie incercata
in loc de indulcitorul xilitol ce se poate pune,sau se poate si fara?

laura_n 1

26.02.2015, 15:25

Roxana, poti folosi zahar in aceeasi cantitate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure