Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

de Bucataras in Prajituri, 14 Mar 2025 | 917 vizualizari

 

Prăjitura Raffaello este dedicată iubitorilor nucii de cocos. Urmează rețeta noastră pentru a savura o prăjitură pufoasă, însiropată și foarte gustoasă.
Pentru această Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios, ai nevoie de ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, nuca de cocos, ulei, lapte, lapte condensat.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios
  • 4 ouă de găină
  • 90 gr zahăr
  • 180 ml lapte
  • 110 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 gr făină de grâu
  • un plic praf de copt
  • 50 gr fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • sirop:
  • 1 conservă lapte condensat îndulcit (din cel gros)
  • 100 ml lapte
  • în plus:
  • fulgi de cocos pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios:

Cum se prepara Prăjitura Raffaello - Desert însiropat și delicios:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Într-un bol, sparge cele 4 ouă și adaugă un praf de sare și zahărul, apoi mixează foarte bine până își dublează volumul. 

Amestecă făina cu praful de copt.

Adaugă uleiul, laptele și făina și mixează bine până se omogenizează compoziția. Adaugă fulgii de cocos și amestecă pentru a se distribui uniform, apoi toarnă aluatul în tavă de copt și nivelează frumos.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 35 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. După apromativ 10-15 minute, răstoarnă prăjitura și portioneaz-o în cuburi potrivite.

Amestecă laptele cu cel condensat și însiropează prăjitura cu amestecul de lapte condensat. Las-o să absoarbă bine tot siropul, apoi presară fulgi de nuca de cocos.

Prăjitura Raffaello este gata de servit după ce s-a însiropat bine. Este foarte pufoasă, dulce și aromată.

Încearcă și rețeta de Tarta Raffaello, un deliciu fin sau varianta de Bomboane Raffaello de casa.

Îți recomandăm și rețeta de Tort Raffaello, un desert perfect.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Sidy 1

16.03.2025, 06:32

Waw...ce buna trebuie sa fie...

oanapl 1

18.03.2025, 18:10

Ce bunătate!

Rocsi 1

21.03.2025, 20:03

Pare sa fie super delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nuca de cocos