Prajitura "RAFAELLA"

de adinaciosescu in Prajituri, 17 Oct 2010 | 56692 vizualizari

 

Aceasta prajitura,este o reteta de Rafaello,putin altfel.De aceea i-am zis Rafaella...
Este o prajitura aspectuoasa si foarte buna .

 

INGREDIENTE

BLATUL:

  • 5 oua
  • 250 gr.zahar
  • 300 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 pachet unt 
  • 250 gr. zahar praf
  • 100 gr.nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "RAFAELLA":

Blatul:

Se bat albusurile tari cu un praf de sare.Se adauga zaharul,galbenusul ,apoi faina in ploaie.Adaugi uleiul si praful de copt ,amestecand usor.Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu unsa si presarata cu faina,dai la copt.Testezi cu scobitoarea.Lasi sa se raceasca,apoi tai in doua foi.

Crema:

Laptele si smantana se fierb cu 3 linguri de faina,pana se ingroasa.Lasi sa se raceasca bine.Intre timp freci bine untul cu 250 de grame de zahar praf.Apoi amesteci cu crema rece,putin cate putin sa nu se taie.

La sfarsit adaugi 50 gr de nuca de cocos in crema.

Cu aceasta crema umpli prajitura.Deasupra un strat foarte subtire de crema si restul de 50 gr. de nuca de cocos.

TIPS-URI

1

am folosit o tava de 33/24 ceea ce a facut sa iasa destul de inalta

2

in tava mare poti monta prajitura:blat-crema-cocos,fara sa mai tai blatul

3

poti coace in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "RAFAELLA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]