Este o prajitura ce se topeste in gura si de care nu te saturi niciodata de pe site-ul Bucataresele Vesele.Va multumesc, mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa o mai pregatesc!
Pentru crusta:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat.
Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat sa nu fie prea verzi prunele ci mai coapte pentru a-si lasa sucul in prajitura.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.
Turnam compozitia, iar deasupra asezam jumatatile de prune.
Intr-un bol amestecam untul, zaharul, praful de copt, faina si zaharul pudra vanilat.
Amestecam cu mana pana obtinem niste firimituri.
Cu mana le presaram peste prune.
Bagam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita.
Cand prajitura este aurie si coapta (facem testul cu scobitoarea) o scoatem din cuptor.
O lasam sa se raceasca, apoi servim.
Sa aveti pofta!!!